Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ympäristötoimi esittäytyy -osa 9: Minna Ahlqvist ja ilmanlaadun valvonta

  Minna Ahlqvist työskentelee ympäristötoimessa ympäristönsuojelusuunnittelijana. Hän opiskeli Mikkelin teknillisessä oppilaitoksessa ja valmistui ympäristö- ja terveysteknikoksi vuonna 1989.

  Aluksi hän toimi ympäristötoimessa  erilaisissa projekteissa. Muutaman määräaikaisvuoden jälkeen hänen paikkansa vakinaistettiin ja tänä vuonna tulee kuluneeksi jo kolmekymmentä vuotta ilmanlaadun valvonnan parissa. Hän suoritti AMK tutkinnon työn ohella ja valmistui amk-insinööriksi vuonna 2009.   

  Työnkuvaan kuuluu ilmanlaadun valvonta Etelä-Karjalan alueella.  Hänen varsinaisella vastuullaan olevat mittauspisteet sijaitsevat Imatralla ja Joutsenossa yhteensä kuusi jatkuvatoimista mittauspistettä 12 mittauspisteestä. Kuudesta mittauspisteistä neljä sijaitsee Imatralla ja kaksi mittauspisteistä sijaitsevat Joutsenossa. Aikaisemmin ilmanlaadun valvonnan lisäksi Minna teki kuluttajaturvallisuustarkastuksia, tarkastamalla mm. leikkikenttiä ja ratsastustalleja, joka toi työhön kivaa ja sopivaa vaihtelua.  Nykyään hän vastaa myös ympäristötoimen sosiaalisen median julkaisuista. Hän myös osallistuu tarvittaessa erilaisiin tapahtumiin ja ympäristökasvatusprojekteihinjoissa ympäristötoimi on mukana.    

  Minnan mielestä parasta hänen työssään ovat päivien erilaisuus, työn monipuolisuus sekä vapaus. Monesti töihin tullessa ei vielä tiedä, mitä päivä tuo tullessaanTyö ei ole vain toimistotyötä, vaan vaatii paljon myös liikkumista kentällä erilaisissa olosuhteissa. 

  Työviikkoa ei voi aina kunnolla suunnitella etukäteen, sillä aina voi tulla mutkia matkaan, mutta normaali työpäivä alkaa tietokoneen äärestä. Tietokoneelta tarkastetaan, että mittauspisteiden yhteydet ja laitteet toimivat moitteettomasti.  Jos laitteen/laitteiden kanssa on ongelmia, sitä lähdetään selvittämään mittauspisteelle. Siellä laitteita huolletaan ja kalibroidaanjotta laitteet toimisivat normaalisti ja saatu tulos olisi luotettavaa. Työhön kuuluu myös erilaisten ilmanlaadun raporttien kirjoittamista. Mittauksista laaditaan kuukausiraportteja sekä vuosittain koottuna vuosiraportti. Raportit jaetaan paikallisille teollisuuslaitoksilleELY:lle ja muille yhteistyökumppaneille sekä tietysti nettimailmaan.  Paljon tehdään yhteistyötä eri viranomaisten kanssa muutenkin mittausten osalta. Työhön kuuluu myös monenlaisia palavereja, tapahtumia ja erilaisiin koulutustilaisuuksiin osallistumista sekä yhteistyö kollegojen kanssa ympäri Suomea. 

  Haasteita tämä työ tuo laitteiden osalta. Joskus laitteiden kanssa on ongelmiajoten välillä tuntuu, että tässä työssä pitäisi hallita monta ammattia, jotta työpäivät sujuisivat joustavasti.  

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu