Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ympäristötoimi esittäytyy – Osa 3: Anni-Kaisu Untila

  Anni-Kaisu Untila on opiskellut ympäristötekniikan amk insinööriksi Mikkelissä ja työskennellyt Imatran seudun ympäristötoimessa ympäristöinsinöörinä vuodesta 2007 lähtien. Pääasiassa Anni-Kaisu tekee elintarvike- ja tupakkavalvontaa, mutta osallistuu välillä myös terveydensuojelun valvontaan. Lisäksi hänen työtehtäviinsä kuuluu laadunhallintaan sekä tietojärjestelmien ylläpitoon liittyviä tehtäviä.

  Lämpötilan mittaus myymälän pakastimesta.

   

  Anni-Kaisun tyypilliseen työviikkoon kuuluu sähköposteihin vastaamista, asiakasneuvontaa, tarkastuskäyntejä elintarvikehuoneistoihin, kuten ravintoloihin, kahviloihin ja myymälöihin. Lisäksi laaditaan rakennuslupalausuntoja, otetaan näytteitä, hoidetaan asiakasvalituksia, kuten esimerkiksi ruokamyrkytysepäilyjä. Näiden tapausten selvittelyyn tulee silloin reagoida nopeasti. Työpäivät menevät suurimmaksi osaksi toimistossa tietokoneen ääressä raportteja ja tarkastuskertomuksia laatien, mutta kenttätöiden, eli tarkastusten, pariin pääsee myös.

  Vaihtelevat, monipuoliset työtehtävät ja mahdollisuus suunnitella omat aikataulut ja työtehtävät, ovat Anni-Kaisun mielestä mukavimmat asiat työssä. Asiakasneuvonta on yksi parhaimmista asioista, etenkin kun asiakas tarvitsee neuvoja ja lisätietoa ja häntä pääsee auttamaan tässä. Haasteellisuutta tuovat yllättävät tilanteet. Välillä ei pysty vastaamaan suoralta kädeltä, vaan oikeaa tietoa joutuu oikein kunnolla etsimään. Kiireellisten ratkaisujen teko onkin välillä haastavaa.

  Elintarvikevalvonnan tarkastajat tekevät jokaisesta suunnitelmallisesta tarkastuksesta Oiva-raportin. Uusimman Oiva-raportin on oltava asiakkaiden nähtävillä elintarvikehuoneistoissa.

   

  Anni-Kaisun lisäksi elintarvike- ja tupakkavalvontaa Imatran seudun ympäristötoimessa tekevät Tiina Päätalo ja Ilkka Kosonen.

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu