Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ympäristötoimi esittäytyy, osa 2: Parikkalan eläinlääkärivastaanotto

  Maija-Liisa Valtonen, tutummin Maikki, on toiminut kahdeksan vuotta vastaanottoavustajana Parikkalan eläinlääkärivastaanotolla. Koulutukseltaan Maija-Liisa on pieneläinhoitaja, ja hän on erikoistunut hevosiin. Myöhemmin työelämän myötä naudat ja muut tuotantoeläimet ovat tulleet paremmin tutuiksi.  Maikin ura Parikkalan eläinlääkärivastaanotolla alkoi harjoittelun merkeissä ja siten hän päätyi sinne myöhemmin vakituiseksi työntekijäksi.


  Pääsääntöisesti työpäivät alkavat aamuisin puhelinajanvarauksen hoitamisella sekä päivän työjärjestyksen suunnittelemisella. Päivä voi äkisti muuttua akuuttien potilaiden mukaan. Työpäivä sisältää myös eri hoitotoimenpiteissä avustamista, vastaanottotilojen siivousta ja laitteiden huoltotoimenpiteitä, sekä tilausten ja paperitöiden hoitoa. Maikin mielestä työn paras puoli on monipuolisuus: jokainen päivä on erilainen ja sisältää erilaisia tehtäviä, ja myös asiakaspalvelu on monipuolista. Aamulla ei voi tietää mitä kaikkea päivä tuo tullessaan, ja millaisia potilaita tulee. Työssä pääsee hoitamaan monia erilajisia eläimiä. Työn huonoiksi puoliksi Maikki mainisee kiireen ja haasteelliset asiakaskontaktit. Eläimet voivat olla arvaamattomia ja aggressiivisia. 

          

  Samir Yacoub on työskennellyt viidentoista vuoden ajan eläinlääkärinä Suomessa, joista kahdeksan vuoden ajan Parikkalassa. Hän valmistui vuonna 2004 eläinlääkäriksi. Samirin työntehtäviin kuuluu kaikkien eläinlajien perushoito. Hänen suosikkipotilaitaan ovat hevoset. Eläimet ovat Samirille hyvin arvokkaita.

  Venäjän pakotteet, maanviljelijöiden korkea ikä ja pienten maatilojen lopettamiset ovat vähentäneet maatilojen ja navettojen määrää yli puolella Parikkalassa. Eläinlääkäreille se tarkoittaa tuotantoeläinten hoidon vähenemistä, ja työ koostuukin nykyisin suurimmaksi osaksi pieneläinten hoidosta.

    

   Maija-Liisan ja Samirin lisäksi eläinlääkintähuollossa Parikkalassa työskentelevät eläinlääkärit Heli Heikkonen, Emmi Mikkola ja Susanna Makkonen (virkavapaalla) sekä  vastaanottoavustaja Mari Pellinen. Lisäksi Ruokolahden vastaanotolla eläimiä ottaa vastaan eläinlääkäri Päivi Pulkkinen

  Parikkalan vastaanoton yhteystiedot:
  Puh. 020 617 4444, puhelinaika klo 8-9
  Kannaksentie 4 A, 59100 Parikkala 

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu