Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ympäristötoimi esittäytyy osa -14: Ympäristöinsinööri Merja Kaksonen

  Merja Kaksonen opiskeli Mikkelin Teknillisessä koulussa, josta hän valmistui terveystarkastajaksi 1985. Yli 18 vuotta kului terveystarkastajan hommissa Etelä-Karjalan eri kunnissa. Vuonna 2003 Merja tuli Imatran kaupungin palvelukseen ja seuraavana vuonna hänet valittiin ympäristöinsinöörin virkaan. Lisäksi hän suoritti työn ohella AMK:n insinööritutkinnon.

  Merjan työpäivät kuluvat osittain toimistolla tietokoneen äärellä, sähköpostiviesteihin ja puhelimeen vastaamista on paljon. Asiat liittyvät usein jätehuolto- ja jätevesiasioihin. Näiden lisäksi hän tekee myös erilaisia tarkastuksia kuten jäteveteen ja jätteisiin liittyviä sekä valvontasuunnitelman mukaisia ympäristölupatarkastuksia esimerkiksi eläinsuojissa ja jätekohteissa. Myös erilaiset valitukset työllistävät paljon. Ympäristökasvatus kuuluu myös hänen työhönsä ja ympäristöalan ilosanomaa viedään eri-ikäisille kuntalaisille kouluilla, eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Kesällä tavataan kuntalaisia toreilla, tarjoamassa neuvontaa ympäristöasioihin liittyen esim. jätevesi- ja jätehuollosta.

  Edelliset pari vuotta ovat olleet Merjalla todella kiireisiä, varsinkin jätevesiasiat ovat työllistäneet ns. sulan maan aikana jäteasioiden lisäksi. Myös muuttuneet lainsäädännöt ovat tuoneet uusia haasteita työtehtäviin. Kesäkausi on myös muuten kiireistä aikaa aina, kun osa henkilökuntaa on lomilla.

  Joskus hän tuntee itsensä kiireen takia puutteelliseksi, kun ei ehdi tekemään jotain asiaa kunnolla, eikä pysty auttamaan joitain ihmisiä. Myös jotkut työ asiat saattavat päätyä kotiin saakka, että hän sanoo pohtivansa niitä sielläkin.

  Merja kertoo parasta työssään olevan monipuolisuus sekä ihmisten auttaminen. Varsinkin, kun jotain tiettyä asiaa saattaa joutua vääntämään ja kääntämään, mutta lopulta päästään asiasta yhteisymmärrykseen.

  Tässä työssä saa myös välillä ikävää palautetta. Palautetta sekä kritiikkiä tulee ja sitä saa antaa, mutta joskus se menee haukkumisen ja moittimisen puolelle. Toki myös positiivista palautetta tulee silloin tällöin, siitä tulee hyvä fiilis ja taas jaksaa tehdä työtä. Huom! Ihmisten kanssa toimiminen on Merjan mielestä kuitenkin parasta hänen työssään.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu