Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ympäristötoimi esittäytyy – osa 1: Juha-Pekka Satomaa

  Juha-Pekka Satomaa, vs. ympäristöinsinööri, työskentelee Imatran kaupungin ympäristöterveydenhuollon yksikössä tämän vuoden. Työtehtäviin kuuluu terveydensuojelun valvonta ja työkohteina ovat muun muassa uimarannat, sosiaalialan laitokset, kauneushoitolat ja tatuointiliikkeet. Satunnaisesti tulee vastaan myös muita kohteita, kuten kuntosaleja, liikuntahalleja ja päiväkoteja. Juha-Pekalla on alalta noin puolitoista vuotta työkokemusta ja hän on opiskellut ympäristöteknologian insinööriksi Mikkelissä.

  Tyypillinen työviikko alkaa uusien tarkastusten sopimisella ja aikataulujen suunnittelulla. Ennen tarkastukselle lähtöä tehdään tarvittavat valmistelut, kuten käydään läpi edellisvuoden tarkastuskertomukset ja otetaan mukaan tarvittavat työvälineet. Tarkastuksen jälkeen tehdään tarkastuskertomus ja laskutus.

  – Työ on hyvin itsenäistä ja saattaa olla ajoittain haasteellistakin, koska vastuuta on paljon. Ihmisten elinolojen ja terveyden turvaaminen on tärkein asia tässä työssä.

  Juha-Pekalle on kuulunut tänä kesänä uimarantojen tarkastukset. Tarkastustiheys uima-rannoilla on kerran vuoteen. Yhden työpäivän aikana tarkistettiin Parikkalan uimarannat; Likolammen, Rantapuiston, Haljalan, Tokkarin ja Saaren kk:n uimarannat. Ennen uimakauden aloittamista tarkastettiin uimarannoilta seuraavat asiat:

  – Ilmoitustauluilla tulee olla pakolliset tiedot ja kieltomerkit, kuten uimarannan ylläpitäjän yhteystiedot, paikkatiedot, hälytysohjeet sekä kieltomerkkejä, kuten koirankieltomerkit tai lintujen ruokintakieltomerkit. EU-rannoilla tulee olla kuvaus uimavesiprofiilista ja mistä profiilin pystyy näkemään. Tauluilta tulee myös löytyä kuvallinen tieto sen hetkisestä uimavesiluokasta.

  – Rannan yleinen siisteys, miten jätehuolto on järjestetty, käymälätilat ja pukuhuonetilat ja niiden kunto ja riittävyys.

  – Uimaveden laatua tarkkaillaan silmävaraisesti ja näytteiden perusteella tarkkaillaan pitkin kesää.

  – Jos edellisvuonna on ollut korjausehdotuksia, katsotaan ovatko ne toteutettu.

  Miksi uimarantoja tarkastetaan? Valvonta perustuu lainsäädäntöön, jolloin valvontapiiriin kuuluvat kaikki yleiset ja pienet uimarannat. Valvonnalla pyritään edistämään ja ylläpitämään hygieniaa ja turvallisuutta, sekä ennaltaehkäisemään ja korjaamaan asioita, jotka voivat aiheuttaa ihmisille haittaa.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu