Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Vuoden 2018 vesiensuojelupalkinnon saajaksi valittiin Anne Sepponen

  Vesiensuojelupalkinto jaettiin tunnustuksena Purnujärven hyväksi tehdystä työstä rautjärveläiselle Anne Sepposelle, joka on Vähikkälän osakaskunnan sihteeri.

  Hän sai Imatran seudun ympäristötoimen tunnustuspalkinnon  ja siihen liittyvän kunniakirjan. Palkinto jaettiin Rautjärven kunnantalolla maanantaina 12.11.

  Kuvassa vasemmalta Bjarne Lappalainen, vuoden 2018 vesiensuojelija Anne Sepponen,  Imatran seudun ympäristötoimen ympäristöinsinööri Helena Kaittola, Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila sekä valtuuston puheenjohtaja Liisa Terävä. Kuva: Anssi Kemppinen

  Purnujärvi on luokiteltu ekologiselta tilaltaan vain välttäväksi ja on Rautjärven yksi rehevimmistä järvistä. Järveä ovat vuosien saatossa kuormittaneet maa- ja metsätalous, haja-asutus sekä Paljasuon turvetuotanto. Järven kautta virtaa myös Helisevänjoki.

  Anne Sepponen kiinnitti syksyllä 2017 huomiota järven muuttuneeseen väriin ja voimakkaan kalamaiseen hajuun, jonka todettiin lopulta tulevan Synura-sukuun kuuluvasta kultalevästä. Järven valuma-alueella oli tehty myös metsänhakkuita ja ojia pitkin virtasi mustanpuhuvaa vettä. Imatran seudun ympäristötoimi laaditutti Purnujärvelle uuden vesiensuojelusuunnitelman viime keväänä. Suunnitelman jatkoksi Purnujärvellä tehtiin koekalastus, jonka toteutti Karelia-ammattikoulu. Sen jälkeen syksyllä tehtiin myös poistokalastusta, josta saatiin tuloksena 8-9 tn särjensukuisia kaloja.

  Imatran seudun ympäristötoimi toivoo, että Anne Sepposen esimerkki innostaa jatkossakin kuntalaisia toimimaan lähivesistöjensä hyväksi! Onnea vielä, Anne!

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu