Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Uudenvuoden tinat, raketit ja joulukuuset

  Uudenvuoden tinat ovat vaarallista jätettä niiden sisältämän lyijyn takia, eikä niitä saa laittaa kuivajätteisiin. Tinat tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopisteisiin, Hyödyksi-asemat löytyvät http://www.ekjh.fi/ Tinat voi myös kierrättää sulattamalla ne uudelleen seuraavana vuonna.

  Tinan ekologiseksi korvikkeeksi voi sulattaa myös tavallista hienoa sokeria. Sulata sokeri esimerkiksi valurautapannulla, kippaa varovasti kylmään veteen ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.

  Ilotulitteet ja raketit

  Ilotulitteista tulee yllättävän paljon roskaa, joten niitä kannattaa räjäytellä harkiten. Ammuttujen ja räjähtäneiden rakettien roskat kuuluvat kuivajätteisiin. Räjähtämättömät ja vanhentuneet raketit palautetaan ilotulitteiden myyjille tai poliisille.

  Joulukuuset

  Taloyhtiöissä joulukuusen voi laittaa jätekatokseen odottamaan poiskuljetusta. Myös omakotiasujat voivat tilata kuusen poisviennin, mutta niitä ei viedä automaattisesti. Vanhaa joulukuusta voi tarjota myös lähiseudun hevostalleille – hevoset järsivät mielellään havuja ja kuusen kuorta! Älä kuitenkaan jätä kuusta eläimille ilman omistajan lupaa.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu