Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Uudenvuoden tinat, raketit ja joulukuuset

  Uudenvuoden tinat ovat vaarallista jätettä niiden sisältämän lyijyn takia, eikä niitä saa laittaa kuivajätteisiin. Tinat tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopisteisiin, Hyödyksi-asemat löytyvät http://www.ekjh.fi/. Tinat voi myös kierrättää sulattamalla ne uudelleen seuraavana vuonna. Vaihtoehto perinteiselle tinalle on ekologinen ja myrkytön mehiläisvaha. Sulata vaha kuten tinakin metalliastiassa ja kaada kylmään veteen. Käytetyn vahan voi käyttää esim. kynttilän valmistukseen. Tai voit sulattaa myös tavallista hienoa sokeria esimerkiksi valurautapannulla, kaataa varovasti kylmään veteen ja nostella talouspaperin päälle kuivumaan.

  Ilotulitteista tulee yllättävän paljon roskaa, joten niitä kannattaa räjäytellä harkiten. Ammuttujen ja räjähtäneiden rakettien roskat kuuluvat kuivajätteisiin. Räjähtämättömät ja vanhentuneet raketit palautetaan ilotulitteiden myyjille tai poliisille.

  Taloyhtiöissä joulukuusen voi laittaa jätekatokseen odottamaan poiskuljetusta. Myös omakotiasujat voivat tilata kuusen poisviennin, mutta niitä ei viedä automaattisesti. Vanhaa joulukuusta voi tarjota myös lähiseudun hevostalleille – hevoset järsivät mielellään havuja ja kuusen kuorta! Älä kuitenkaan jätä kuusta eläimille ilman omistajan lupaa.

  Lisätietoja jätehuollosta http://www.ekjh.fi/

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu