Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Uimakausi alkaa tällä viikolla

  Virallinen uimakausi on lainsäädännössä määritelty 15.6. – 31.8. väliseksi ajaksi. Toiminta-alueellamme on tänä kesänä 18 uimarantaa, joita ympäristötoimi valvoo. Rannoilla tehdään tarkastuksia ja niiltä otetaan vähintään kolme vesinäytettä kesän aikana.

  Uimavedestä tutkitaan suolistoperäistä saastumista ilmentävät suolistoperäiset enterokokit sekä E. coli –bakteerit ja näytteenoton yhteydessä havainnoidaan myös sinilevien esiintymistä. Mikäli veden laadussa havaitaan ongelmia, näytteenottoa ja tarkastuksia lisätään ja asiasta tiedotetaan tilanteen vaatimalla tavalla. Vesinäytteiden tulokset ovat nähtävillä ko. uimarannoilla ja näytetuloksia voi katsoa myös internetistä uimavesiportaalista osoitteesta: http://palvelut.ekarjala.fi/index.php?option=com_beach . Linkki uimavesiportaaliin löytyy myös ympäristötoimen internetsivujen etusivulta. Uimavesiportaaliin päivitetään näytetuloksien lisäksi myös muuta tietoa, esimerkiksi lämpötila ja sinilevätietoja.

  Uimarantojen kunnossapidosta vastaa rannan ylläpitäjä, jonka tiedot löytyvät kultakin uimarannalta. Rannalla havaituista ongelmista ja puutteista tuleekin informoida myös rannan ylläpitäjää.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu