Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Uimakausi alkaa

  Virallinen uimakausi on lainsäädännössä määritelty 15.6. – 31.8. väliseksi ajaksi. Imatran seudun ympäristötoimen toiminta-alueella on tänä kesänä 16 terveydensuojeluviranomaisen valvomaa uimarantaa. Kultakin rannalta otetaan vähintään kolme uimavesinäytettä ja niissä tehdään tarkastuksia.

  Uimavedestä tutkitaan suolistoperäistä saastumista ilmentävät suolistoperäiset enterokokit sekä E. coli –bakteerit ja näytteenoton yhteydessä havainnoidaan myös sinilevien esiintymistä. Mikäli veden laadussa havaitaan ongelmia, näytteenottoa ja tarkastuksia lisätään ja asiasta tiedotetaan tilanteen vaatimalla tavalla.

   

  Vesinäytteiden tulokset ovat nähtävillä ko. uimarannoilla ja näytetuloksia voi katsoa myös internetistä uimavesiportaalista. Linkki uimavesiportaaliin löytyy myös ympäristötoimen internetsivujen etusivulta. Uimavesiportaaliin päivitetään näytetuloksien lisäksi myös muuta tietoa, esimerkiksi lämpötila ja sinilevätietoja. Ensimmäiset uimavesinäytteet otetaan juhannusviikolla.

  Ympäristötoimi tekee suunnitelmalliset tarkastukset kaikilla yleisillä tai pienillä yleisillä uimarannoilla, iso osa tarkastuksista on jo tehtykin.

      

  Ennen uimaan menoa kannattaa itse aina tarkastaa uimaveden aistinvarainen laatu. Uimarantojen kunnossapidosta vastaa rannan ylläpitäjä, jonka tiedot löytyvät kultakin uimarannalta. Rannalla havaituista ongelmista ja puutteista tuleekin informoida rannan ylläpitäjää ja sinilevähavainnoista kannattaa ilmoittaa myös ympäristötoimeen.

  Sinilevän tunnistaminen

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu