Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Tupakkalain valvonta ja sen toteutuminen vuonna 2017

  Tupakkalain tavoitteena on ihmisille myrkyllisiä aineita sisältävien ja riippuvuutta aiheuttavien tupakkatuotteiden ja muiden nikotiinipitoisten tuotteiden käytön loppuminen.

  Imatran seudun ympäristötoimi valvoo alueellaan tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden myyntiä sekä tupakointiin liittyvien rajoitusten ja tupakointikieltojen noudattamista. Käytännössä tupakkavalvonta on vähittäismyyntipaikkojen tarkastamista, uusien tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntilupien käsittelyä, ravintoloiden tupakointitilojen valvontaa sekä tupakointikieltojen noudattamisen valvontaa mm. yleisötapahtumien valvonnan yhteydessä.

  Imatran seudun ympäristötoimen valvonta-alueella oli vuonna 2017 tupakkavalvonnan kohteita 80, joista vähittäismyyntipaikkoja oli 71 ja tupakointitiloja 9. Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntipaikkoihin tehtiin vuoden 2017 aikana 65 valvontasuunnitelman mukaista tarkastusta ja tupakointitiloihin 10 valvontasuunnitelman mukaista tarkastusta. Pääsääntöisesti tupakkalakia noudatetaan hyvin, havaitut epäkohdat liittyivät useimmiten omavalvontasuunnitelmien ajantasaisuuteen sekä omavalvonnan kirjanpitoon. Vuoden 2017 aikana ympäristötoimessa käsiteltiin 14 tupakkatuotteiden vähittäismyyntilupahakemusta.

  Tupakkalain muutoksen myötä on asuntoyhteisöillä oikeus hakea kunnalta tupakointikieltoa myös asukkaiden hallinnassa oleviin tiloihin. Kunnan on määrättävä tupakointikielto, jos savu voi rakenteellisten tai muiden olosuhteiden vuoksi muutoin kuin poikkeuksellisesti kulkeutua toiseen huoneistoon tai huoneistoparvekkeelle taikka huoneiston käytössä olevan ulkotilan oleskelualueelle. Imatran seudun ympäristötoimelle ei ole tullut vielä tällaisia tupakointikieltohakemuksia.

  Lisätietoa tupakkavalvonnasta saa Valviran internetsivuilta (http://www.valvira.fi/tupakka) sekä Imatran seudun ympäristötoimen internetsivuilta kohdasta tupakkavalvonta.

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu