Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Syksyn puutarhajätteet

  Syksyllä moni touhuaa puutarhassa, haravoi ja leikkaa pensaita. Puutarhajätteiden käsittely on siis ajankohtaista. Muistathan, että risujen, oksien ja haravointijätteiden vienti metsään tai toisen maalle ei ole sallittua, vaan ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan kierrättää ravinteiksi omalla kiinteistöllä. Kompostoi, haketa tai silppua erilaiset pihasta syntyvät jätteet. Hakettamalla saat hyvää kuiviketta ja seosainetta kompostiin. Haketettua materiaalia voi käyttää mm. pensaiden katteena. Haravoi lehdet tai silppua ruohonleikkurilla, niistä tulee hyvää kompostia ja kompostimultahan on oivallista pihoille ja kasvimaille.

  Jos puutarhajätteiden kompostointi ei ole mahdollista, niin ne voidaan toimittaa jokaisessa kunnassa olevaan vastaanottopaikkaan. Risut ja oksat tulee olla lajiteltu erikseen haravointijätteistä. Vastaanottopaikat ja aukioloajat löytyvät Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n internetsivuilta.

  Puutarhajätteiden, risujen ja oksien hävitys avotulella tai tynnyreissä polttamalla on kielletty taajama-alueella. Avopoltoksi ei katsota kuitenkaan lyhytaikaista grillaus- tai savustustarkoituksessa tapahtuvaa kuivien risujen ja oksien polttamista esim. pihagrillissä.

  Haja-asutusalueella voi polttaa avotulella kuivia oksia ja risuja sekä esim. maatalousperäisiä jätteitä kuten olkia sekä käsittelemätöntä puujätettä (ei rakennusjätettä), ei kuitenkaan jätteitä kuten muoveja. Polttamisesta ei saa aiheutua kuitenkaan kohtuutonta haittaa naapureille eikä lähiympäristölle.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu