Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Toimintakatsaus 2013 – 2016

  Toimintakatsaus 2013 – 2016
 • Facebook

  Facebook
 • Syksyn puutarhajätteet

  Nyt on aika tehdä syksyn puutarhahommia. Muistathan, että risujen, oksien ja haravointijätteiden vienti metsään tai toisen maalle ei ole sallittua, vaan ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan kierrättää ravinteiksi omalla kiinteistöllä. Kompostoi, haketa tai silppua erilaiset pihasta syntyvät jätteet. Hakettamalla saat hyvää kuiviketta ja seosainetta kompostiin. Haketettua materiaalia voi käyttää mm. pensaiden katteena. Haravoi lehdet tai silppua ruohonleikkurilla, niistä tulee hyvää kompostia ja kompostimultahan on oivallista pihoille ja kasvimaille.

  Jos puutarhajätteiden kompostointi ei ole mahdollista, niin ne tulee toimittaa jokaisessa kunnassa olevaan vastaanottopaikkaan. Risut ja oksat tulee olla lajiteltu erikseen haravointijätteistä. Vastaanottopaikat ja aukioloajat löytyvät Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n internetsivuilta. Esimerkiksi Imatran Hyödyksi asema on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantain klo 11.00–18.00 ja lauantaisin marraskuun loppuun asti klo 13.00–15.00.

  Puutarhajätteiden, risujen ja oksien hävitys avotulella tai tynnyreissä polttamalla on kielletty taajama-alueella. Avopoltoksi ei katsota kuitenkaan lyhytaikaista grillaus- tai savustustarkoituksessa tapahtuvaa kuivien risujen ja oksien polttamista esim. pihagrillissä.

  Haja-asutusalueella voi polttaa avotulella kuivia oksia ja risuja sekä esim. maatalousperäisiä jätteitä kuten olkia sekä käsittelemätöntä puujätettä (ei rakennusjätettä), ei kuitenkaan jätteitä kuten muoveja. Polttamisesta ei saa aiheutua kuitenkaan kohtuutonta haittaa naapureille eikä lähiympäristölle.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu
 • Maakuntauudistus

  Maakuntauudistus