Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Sinilevätilanne ja ohjeita sinilevän varalle

  Imatran seudun ympäristötoimen alueella on tehty tänä kesänä jo joitakin sinilevähavaintoja. mm. Simpelejärvellä ja Saimaalla on havaittu paikoitellen ja lyhytaikaisesti pieniä määriä sinilevää.

  Uimarin on syytä tarkastaa uimaveden ulkonäkö aina ennen uintia. Jos vedessä on selvästi näkyvissä vihreitä hippuja, kannattaa uimista välttää. Erityisesti lapset ja kotieläimet kannattaa pitää pois vedestä. Tuulet kuljettavat ja voivat kasata sinilevää lautoiksi, mutta esiintymät voivat myös hävitä nopeasti tuulensuunnan muuttuessa.

  Sinilevä saattaa aiheuttaa uimareille allergiareaktioita, silmäoireita ja nuhaista oloa. Sinileviä sisältävää vettä ei saa juoda eikä käyttää löylyvetenä. Sinilevän höyrystyessä sen myrkkyjä voi joutua hengitysteihin.

  Imatran seudun ympäristötoimi tekee kolmella uimarannalla (Ukonlinna, Immala ja Parikkalan Rantapuisto) viikoittaista leväseurantaa. Leväseurannan tulokset kirjataan Järviwiki –palveluun ja sieltä ne ovat kaikkien vapaasti tarkasteltavissa. Myös yksityishenkilöt voivat ilmoittaa levähavainnoistaan Kaakkois-Suomen levälinjalle puh. 040 767 5388 tai levaseuranta.kaakkois-suomi@ely-keskus.fi tai tallentaa omia vesistöihin liittyviä havaintojaan Järviwikin havaintolähetin kautta (http://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti ). Ympäristötoimi ottaa myös mielellään vastaan tietoja sinilevähavainnoista sekä muista uimarantoihin ja vesistöihin liittyvistä havainnoista.

  Miten sinilevän tunnistaa?

  Vähäinen sinilevä näkyy vedessä pieninä vihertävinä tai kellertävinä hippusina kun taas runsas sinilevämassa veden pinnassa tai rannassa muistuttaa vihreää maalia tai hernerokkaa. Sinilevien määrään vaikuttavat paitsi ravinnekuormitus myös vuotuiset sääolosuhteet.

  Lisätietoa sinilevistä:

  THL:n sinileväinfo

  Näin teet sinilevähavainnon

  Kesäharjoittelijamme Niko Joronen tarkastelemassa sinilevätilannetta.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu