Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Siipikarjan ulkonapitokielto 1.3. – 31.5.

  Lintuinfluenssaviruksen leviämisen estämiseksi siipikarja ja muut linnut on suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin 1.3.–31.5. välisenä aikana. Linnut tulee pitää joko sisätiloissa tai niiden ulkoilualue tulee kauttaaltaan aidata ja kattaa esimerkiksi riittävän tiheällä verkolla.

  Sen, joka pitää siipikarjaa tai muita lintuja ulkona maaliskuun alun ja toukokuun lopun välisenä aikana, on tehtävä alueensa kunnaneläinlääkärille ilmoitus siipikarjan ulkona pidosta. Ilmoitus tulee tehdä kirjallisena, ja se voi olla vapaamuotoinen. Ilmoitusta ei tarvitse uusia vuosittain, jos lintujen pidossa ei tapahdu olennaisia muutoksia.

  Siipikarjan rehu ja juomavesi tulee suojata luonnonvaraisilta linnuilta ja niiden ulosteilta kaikissa tapauksissa, koska lintuinfluenssa leviää helposti ulosteiden mukana. Siipikarjalle ei saa käyttää juomavedeksi sellaista pintavettä, joka on peräisin paikasta, jossa on paljon luonnonvaraisia vesilintuja, esimerkiksi matalista ruovikoista tai lammista.

  Lisätietoa aiheesta antaa: valvontaeläinlääkäri Mika Makkonen, puh. 020 617 4620, mika.makkonen@imatra.fi

  Lisätietoa löytyy myös osoitteesta: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintaudit/siipikarja/lintuinfluenssa/siipikarjan-ulkonapitokielto/

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu