Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Saareksiinmäen kompostointikatselmukset tehty – merkittäviä epäkohtia ei havaittu

  Imatran seudun ympäristötoimi teki kesä-heinäkuussa jätehuoltoon liittyviä kompostointikatselmuksia Imatran Saareksiinmäen alueella. Kaiken kaikkiaan katselmuksia tehtiin noin 70 omakotitalo- ja reilulla kymmenellä rivitalokiinteistöllä.

  Katselmukseen kuului kiinteistön jäteastioiden, kompostoreiden sekä kompostoinnin tarkastus. Mikäli kiinteistöllä ei oltu kotona, jätettiin postilaatikkoon tiedote asiasta. Tarkastuksien yhteydessä annettiin myös neuvontaa ja opastusta jäteastioiden kansien kiinnipitämisestä sekä kompostien hoidosta ja ylläpitämisestä.

  Yleisesti ottaen biojätteen lajittelu oli hoidettu asianmukaisesti, jätekatokset olivat siistit ja kompostorit olivat kunnossa. Pientä epäsiisteyttä havaittiin muutamassa kohteessa ja yhdessä kohteessa ei ollut lainkaan biojätteen lajittelua. Merkkejä rottien esiintymisestä eikä muitakaan merkittäviä epäkohtia tarkastuksien aikana havaittu.

  Jatkossakin kiinteistöjä kehotetaan kiinnittämään huomiota kompostoreiden kuntoon ja kompostin asianmukaiseen hoitoon. Mikäli kompostoiminen kiinteistöllä ei ole mahdollista, niin tulee liittyä järjestettyyn biojätteen kuljetukseen. Tarkempia ohjeita biojätteen lajitteluun ja kompostointiin löytyy Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiön laatimasta kompostointiohjeesta.

  Lisätietoja: ympäristöinsinööri Merja Kaksonen puh. 020 617 4302

    

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu