Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Risut, oksat ja haravointijätteet

  Kevät on tullut ja on aika pihasiivousten.

  Risut, oksat ja haravointijätteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan kierrättää ravinteiksi omalla kiinteistöllä.

  Kompostoi, haketa tai silppua erilaiset pihasta syntyvät jätteet. Hakettamalla saat hyvää kuiviketta ja seosainetta kompostiin. Voit käyttää myös haketettua materiaalia pensaiden ym. katteena. Haravoi lehdet tai silppua ruohonleikkurilla, niistä tulee hyvää kompostia. Kompostimulta on oivallista pihoille ja kasvimaille.

  Jos puutarhajätteiden kompostointi ei ole mahdollista, niin ne voidaan toimittaa jokaisessa kunnassa olevaan vastaanottopaikkaan. Risut ja oksat tulee olla lajiteltu erikseen haravointijätteistä. Vastaanottopaikat ja aukioloajat löytyvät Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n nettisivuilta. Jäteyhtiön Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmässä on kotitalouksien pienkuormien veloitukseton vastaanotto toukokuussa ja syyskuussa 2017.

  Huomioithan että risujen ja oksien sekä haravointijätteiden vienti metsään tai toisen maalle ei ole sallittua.

  Puutarhajätteiden, risujen ja oksien hävitys avotulella tai tynnyreissä polttamalla on kielletty taajama-alueella. Avopoltoksi ei katsota kuitenkaan lyhytaikaista grillaus- tai savustustarkoituksessa tapahtuvaa kuivien risujen ja oksien polttamista esim. pihagrillissä.

  Haja-asutusalueella voi polttaa avotulella kuivia oksia ja risuja sekä esim. maatalousperäisiä jätteitä kuten olkia sekä käsittelemätöntä puujätettä (ei rakennusjätettä), ei kuitenkaan jätteitä kuten muoveja. Polttamisesta ei saa aiheutua kuitenkaan kohtuutonta haittaa naapureille eikä lähiympäristölle.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu