Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Puutarhajätteet, risut ja oksat

  syksy-lehdetImatran seudun ympäristötoimeen on tullut syksyn aikana yhteydenottoja risujen, oksien ja haravointijätteiden viemisestä taajamien puisto- ja metsäalueille.

  Puutarhajätteiden, risujen ja oksien ja myös jätteiden vienti metsään, puistoon tai muuallekaan toisen maalle on kiellettyä. Myös risujen, oksien ja jätteiden poltto on kielletty Etelä-Karjalan jätehuoltomääräyksissä. Jos puutarhajätteiden kompostointi ei ole mahdollista omalla kiinteistöllä, voit toimittaa ne jokaisessa kunnassa olevaan vastaanottopaikkaan.
  Haravointijätteet tulee olla erikseen lajiteltu risuista ja oksista. Kuntien puutarhajätteiden vastaanottopaikat ja aukioloajat löytyvät Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n sivuiltaRisujen, oksien ja haravointijätteen vienti Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n vastaanottopisteisiin on ilmaista kuntalaisille (peräkärri). Imatralla Ukonhauta Oy, Kurkisuolla, ottaa vastaan myös em. jätteitä 2 euroa peräkärri (yksityisiltä).

  Puutarhajätteiden kompostointi ja haketus
  Omalla tontilla voit kompostoida, hakettaa tai silputa erilaiset pihasta syntyvät jätteet. Hakettamalla saat hyvää kuiviketta ja seosainetta kompostiin. Voit käyttää myös haketettua materiaalia pensaiden ym. katteena. Haravoi lehdet tai silppua ruohonleikkurilla, niistä tulee hyvää kompostia. Kompostimulta on oivallista pihoille ja kasvimaille.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu