Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Piirustuskilpailun voittajat

  Imatran seudun ympäristötoimi järjesti 4.2. – 15.5. piirustuskilpailun, jonka aiheena oli: ”Ympäristön puolesta, ihmisten parhaaksi.” Työn tyyli ja tekniikka olivat vapaat, mutta paperin koko sai olla enintään A3.

  Kilpailussa oli kolme sarjaa:

  Sarja A: ala-asteikäiset

  Sarja B: yläasteen ja toisen asteen opiskelijat

  Sarja C: aikuiset

  Ympäristötoimi palkitsi jokaisen sarjan parhaan työn 100 € lahjakortilla. Lisäksi joitakin töitä palkittiin kunniamaininnoilla ja kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kaksi tuotepalkintoa. Töiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota ideaan ja aiheen käsittelyn omaperäisyyteen. Palkinnot jaettiin Imatran seudun ympäristöpäivässä 7.6.2016.

  Palkitut:

  Sarja A – Ala-asteikäiset, töitä 56 kpl

  Voittaja: ”Eläimet ja luonto kiittävät, kun ympäristö on puhdas”, Essi Urpalainen

  Essi Urpalainen

  Raadin perustelut: Humoristinen työ saa hyvälle tuulelle. Tekijä on hyvin oivaltanut sen, että ympäristöön vaikuttavat paljon myös sellaiset asiat, jotka eivät näy päällepäin. Hieno näkökulma maaperän hyvinvoinnin tärkeydestä.

   

  Kunniamaininnat:

  ”Meidän maailma”, Vilma Puisto

  Raadin perustelut: Tekijä tuo selkeästi esille kaikkien vastuun maapallon tulevaisuudesta. Kypsä näkemys ja hyvä idea. Yksinkertaista ja pelkistettyä toteutusta on käytetty tehokeinona.

   

  ”Ihmiset elävät sovussa”, Linda Wallenius

  Raadin perustelut: Piirustuksella hieno taustakertomus, joka luo uskoa parempaan maailmaan.

   

  ”Järven elämä”, Joel Anttonen

  Raadin perustelut: Työssä yhdistyvät hieno näkökulma, luova toteutus sekä vitsikkään pelkistetty sommittelu.

   

  ”Auringonnousu Saimaalla”, Hilla Repo

  Raadin perustelut: Työssä on upeat värit ja se on toteutettu kauniisti ja hallitusti. Saimaan uonto ja sen ominaispiirteet tulevat esille unohtamatta luonnonsuojelunäkökulmaa.

   

  ”Eläinlääkäri”, Mariella Valkeapää

  Raadin perustelut: Tekijä on paneutunut asiaan ja tietää mitä eläinlääkärin vastaanotolla tapahtuu. Asiantuntemus näkyy. Taitava toteutus, jossa on hienoja yksityiskohtia.

   

  ”Roskis”, Topi Karjalainen

  Raadin perustelut: Työ on iskevä ja sanomaltaan selkeä. Julistemainen toteutus, jossa on hieno värimaailma.

   

  Sarja B Yläasteen- ja toisen asteen opiskelijat, töitä 24 kpl

  Voittaja: ”Tältä maailma näyttää parempana”, Nea Anttonen

  Raadin perustelut: Piirustus on kaunis taideteos. Hallittu tekninen toteutus ja kaunis värimaailma. Hyvä oivallus. Työ saa uskomaan parempaan tulevaisuuteen.

   

  Kunniamaininta: Vuoksenniskan koulun H4-luokan oppilaiden Nean, Jannen, Teron, Nuutin, Jasperin, Larin, Juuson ja Timin kokoelma (kaksi työtä) ”kevään ensi kukkaset”

  Jasperi,Lari,Juuso,Timi

  Nea,Janne,Tero ja Nuutti

  Raadin perustelut: Hyvä, ajatuksia herättävä idea. Työt on sommiteltu ja toteutettu hienosti ja oppilaiden välinen yhteistyö on ollut sujuvaa. Negatiivisesta aiheesta huolimatta hallittu ja humoristinen toteutus.

  Sarja C – Aikuiset, töitä 3 kpl

  Voittaja: ”Puhdas ympäristö kaikille”, Tatjana Zaitsenkova

  Raadin perustelut: Taitava tekninen toteutus ja upeat yksityiskohdat. Hieno oivallus herättää katsojan miettimään, onko maailma todella menossa kohti tuhoa.

   

  Kaikkien osallistujien kesken arvottiin kaksi tuotepalkintoa. Arvonnassa voittivat Jesse Pitkänen ja Juho Jaatinen. Kiitos kaikille osallistuneille!

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu