Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Parikkalan Saharannan alueen nykytilaa selvitetään ympäristöteknisillä tutkimuksilla

  Parikkalan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen entisen saha-alueen ympäristön nykytilan selvittämisestä. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä (www.maaperakuntoon.fi). Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja raportointityöt toteuttaa Ramboll Finland Oy.

  Parikkalassa Saharannan alueella sijainnut entinen saha on ollut toiminnassa tiettävästi sodan jälkeisistä vuosista aina vuoteen 1978 asti. Alueella on tehty aiemmin useita maaperätutkimuksia ja maaperän kunnostusta vuosina 1993 ja 2004. Nyt tehtävien tutkimuksien tavoitteena on tuottaa tietoa tämän hetkisestä ympäristön tilasta alueella.

  Ympäristöteknisiä tutkimuksia toteutetaan Saharannan alueella marras – joulukuun aikana. Tutkimuksissa otetaan maaperä-, huokosilma-, pohjavesi- ja sisäilmanäytteitä.

  Tutkimukset alueella tullaan toteuttamaan viikkojen 46-48 aikana. Kaikki tutkimukset toteutetaan arkisin päiväsaikaan. Tutkimuksien tuloksista tiedotetaan kevättalvella 2019.

  Tutkimukset eivät haittaa alueen ulkoilureittien käyttöä tai alueella liikkumista.

  Yhteyshenkilöt:

  Parikkalan kunta, tutkimusten yhteyshenkilö, Heikki Määttänen, puh. 040 513 4836, sähköposti: heikki.maattanen@parikkala.fi

  Pirkanmaan ELY-keskus, tutkimusten yhteyshenkilö, Jari Tiainen, puh. 0295 026 235, sähköposti: jari.tiainen@ely-keskus.fi

  Ramboll Finland Oy, tutkimusten toteuttaja: Kimmo Järvinen, puh. 040 0833 147, sähköposti: kimmo.jarvinen@ramboll.fi

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu