Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta – Ravintoloiden on laadittava suunnitelma siitä kuinka Koronaviruksen leviäminen ravintolassa estetään

  Koronapandemian hieman hellittäessä ravintolat ovat 1.6. alkaen voineet tietyin rajoituksin tarjoilla ruokaa ja juomaa asiakkailleen sisätiloissa ja terasseilla. Aluehallintovirasto on laatinut asiaan liittyen ohjeen alan toimijoille. 

  Alla tärkeimpiä huomioitavia asioita:

  Ravintoloiden suunnitelman oltava asiakkaiden saatavilla

  Ravintoloiden on tehtävä suunnitelma siitä, miten ne noudattavat aluehallintoviraston antamaa ohjetta estää koronaviruksen leviäminen. Ohjeessa on tarkemmat tiedot tätä varten sekä suunnitelman mallipohja.

  Tartuntatautilain pykälän 58 a mukaisesti suunnitelmassa on oltava mm. kuvaus niistä toimintatavoista, jotka ravintolassa on päätetty toteuttaa, sekä merkintä suurimmasta sallitusta asiakasmäärästä. Suunnitelman tiivistelmän pitää olla asiakkaiden nähtävillä heidän tullessaan ravintolaan.

  Asiakkaalla on velvollisuus noudattaa ravintolan antamia ohjeita

  Asiakkaat eivät saa tulla ravintolaan, jos heillä on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sopivia oireita, kuten yskää tai kuumetta. Aluehallintoviraston ohjeessa on tarkempi kuvaus asiakkaiden ohjeistuksesta.

  Jos asiakas ei noudata ravintolan toimintatapoja ja henkilökunnan antamia ohjeita, henkilökunnalla on oikeus poistaa asiakas tiloista majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain nojalla (308/2006 5 §).

  Ravintoloiden omavalvonta on keskeistä, aluehallintovirasto ohjaa ja valvoo

  Keskeinen rooli ravintoloiden toiminnan valvonnassa on ravintoloiden omavalvonnalla, jonka tueksi aluehallintoviraston 3.6. julkaistu ohje on tehty. Lisäksi aluehallintovirasto valvoo, että ravintolat noudattavat voimassa olevia vaatimuksia ja rajoituksia. Jos ravintoloitsija ei noudata laatimaansa suunnitelmaa tai suunnitelmaa ei ole lain mukaisesti saatavilla, asiakas voi ottaa yhteyttä aluehallintovirastoon. Aluehallintovirasto tekee valvontaa pääosin asiakkaiden ilmoitusten perusteella keskittyen vakavimpiin rikkomuksiin.

  Lisätietoa:

  Usein kysytyt kysymykset: ravintoloiden toimintaa koskevat rajoitukset 1.6.2020 alkaen

  Ravintoloiden toimintaa koskevat kysymykset:
  koronainfo@avi.fi

  puh. 0295 016 666 (ma–pe klo 8–11 ja 12–16)

  Valvontaohje ja liitteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta seuraavasta osoitteesta: https://www.avi.fi/web/avi/-/aluehallintoviraston-ohje-ravintoloille-on-julkais-1

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu