Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Maailman ympäristöpäivän teemana ovat tänä vuonna ilmanlaatu ja ilmansaasteet

  Maailman ympäristöpäivää vietetään 5.6. YK julisti kesäkuun viidennen maailman ympäristöpäiväksi jo vuonna 1972. Ympäristöpäivän teema vaihtelee vuosittain, ja tänä vuonna ympäristöpäivän teemana ovat ilmansaasteet.

  Ilmansaasteet ovat hiukkasmaisia tai kaasumaisia aineita, joille altistuminen voi aiheuttaa erilaisia terveyshaittoja. Ilmansaasteita ja ilman epäpuhtauksia syntyy sekä ihmisen toiminnan seurauksena että luonnon omissa prosesseissa. Teollisuus, liikenne ja energiantuotanto tuottavat suuren osan ihmistoiminnan aiheuttamista ilmansaasteista. Ilmansaasteita syntyy myös luonnossa esimerkiksi metsäpalojen ja tulivuoren purkausten seurauksena. Ilmansaasteet voivat syntyä paikallisesti, tai kaukokulkeutua pitkänkin matkan päästä.

  Ilmanlaadun mittauskoppi Mansikkalan päiväkodin edustalla.

  Imatran seudun ympäristötoimi seuraa Etelä-Karjalan ilmanlaatua. Alueen mittausverkko muodostuu Imatran, Lappeenrannan ja Svetogorskin kaupunkien alueille sijoitetuista 15 mittauspisteestä. Runsaasta teollisuudesta johtuen ilmanlaadun tarkkailussa on meillä keskitytty seuraamaan haisevien rikkiyhdisteiden, rikkidioksidin, typenoksidien, hiukkasten ja laskeuman pitoisuuksia kunkin paikkakunnan ulkoilmassa. Nykyisin paljon puhutaan puunpolton hiukkasista, mutta myös keväinen katupöly aiheuttaa hiukkasongelmia.

  Mittalaitteiden näytteenottopäät eli näytesondit sijaitsevat mittauskopin katolla.

  Viimeisen 20 vuoden aikana ilmansatepitoisuudet ovat laskeneet ja nykyisin ilmanlaatu on yli 90% mittausajasta hyvää. Suomessa hengitetään Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan maailman puhtainta ilmaa.

  Etelä-Karjalan ja koko Suomen ilmanlaatua voit seurata reaaliajassa Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

  Lisää tietoa ympäristöpäivästä voit lukea Suomen YK-liiton sivuilta tai Maailman ympäristöpäivän virallisilta englanninkielisiltä sivuilta.

  Tietoa ilmansaasteista ja niiden terveysvaikutuksista löydät Terveyden ja hyvinvoinni laitoksen sivuilta.

  Etelä-Karjalan ilmanlaadun valvonnasta kerrotaan lisää Imatran seudun ympäristötoimen Palvelut-osiossa.

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu