Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Lihan alkuperämaan ilmoittaminen tarjoilupaikoissa

  Tarjoilupaikoissa aterian ainesosana käytettävän tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn naudan-, sian-, lampaan-, vuohen- ja siipikarjan lihan alkuperämaa on ilmoitettava kuluttajalle kirjallisesti 1.5.2019 alkaen. Tarjoilupaikkoja ovat esimerkiksi ravintolat, kahvilat, laitosruokalat sekä grillikioskit. Tieto voidaan antaa esimerkiksi ruokalistassa, esitteessä, taulussa tai sähköisesti.

  Lihan alkuperää ei tarvitse ilmoittaa, kun ruokaan on käytetty hevosen, poron tai riistan kuten hirven lihaa. Asetus ei myöskään koske tarjoilupaikkoihin tulleita, aterian raaka-aineena käytettyjä raakalihavalmisteita tai lihavalmisteita.

  Ruokavirasto suosittelee, että myös muun lihan alkuperä ilmoitetaan. Naudanlihan alkuperä on ilmoitettava EU:n antaminen asetusten ja säädösten mukaisesti. Lisätietoa asiasta Ruokaviraston internetsivuilta:

  https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/pakkausmerkinnat/elintarvikkeiden-alkuperamerkinnat/lihan-alkuperamaamerkinnat-tarjoilupaikoissa/

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu