Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Kuumana ja aurinkoisena kesäpäivänä tulee pitää huolta myös lemmikkien hyvinvoinnista

  Mm. seuraavilla Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen vinkeillä helpotat lemmikkisi oloa lämpiminä kesäpäivinä:

  1) Pidä tarjolla runsaasi raikasta vettä. Eläimen pitäisi myös ulkona päästä viilentymään varjostavaan suojaan.

  2) Ajoita koiran rasittavin liikunta aamuun ja iltaan. Harkitse huolella, kannattaako helteellä lenkkeillä tai harrastaa eläimen kanssa ollenkaan.

  3) Älä koskaan jätä koiraa kuumaan autoon. Lämpöhalvaus kehittyy kuumassa autossa todella nopeasti ja voi johtaa lemmikin kuolemaan.

  4) Lemmikin kanssa matkustavien on pidettävä autoillessa taukoja, jolloin eläimelle annetaan juotavaa. Tauot olisi hyvä pitää varjoisilla paikoilla ja vesistöjen äärellä. Automatka kannattaa ajoittaa aamuun tai iltaan.

  5) Huomioi eläimen kunto. Vanhat lemmikit, lyhytkuonoiset koira- ja kissarodut sekä sydän- tai keuhkosairauksista kärsivät eläimet ovat alttiimpia uupumaan helteessä.

  6) Tarkkaile lemmikkiäsi. Raskaasti läähättävä, pahoinvoiva ja apaattinen eläin, jonka hengitys ja sydämen syke nopeutuvat, on vietävä eläinlääkäriin. Ensiavuksi eläin tarvitsee viilennystä: siirrä eläin viileään paikkaan ja jäähdytä sen turkkia viileällä vedellä.

  7) Älä koskaan päästä koiraa uimaan sinilevän saastuttamiin vesistöihin. Koira voi saada myrkytyksen juodessaan leväpitoista vettä tai nuollessaan turkkiaan uinnin jälkeen. Sinilevä voi myös imeytyä koiran ihon läpi elimistöön.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu