Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Kevät, kaivojen kunto ja kaivoveden laatu

  Näin kevään saapuessa ja lumien sulaessa on hyvä muistaa huolehtia juomavesikaivojen ja erityisesti rengaskaivojen kunnosta ja puhtaudesta. Kaivojen kunto ja puhtaus olisi hyvä tarkistaa vuosittain.

  Lumen sulamisen aiheuttamat valumavedet, sekä puiden/pensaiden juuret voivat helposti päästä rikkinäisistä ja huonokuntoista kaivonrakenteista kaivoveden sekaan. Hyvään kaivoon ei pääse valumaan vesiä maan pinnalta. Tutkituta kaivosi veden laatu kolmen vuoden välein, vaikka haju- ja makuhaittoja ei olisikaan.

  Ohjeita ja neuvoja löytää esimerkiksi Suomen ympäristökeskuksen nettisivuilta Hyvä kaivo-esitteestä tai kysymällä Imatran seudun ympäristötoimesta. Näytepullojen noutopisteet voit katsoa Imatran seudun ympäristötoimen verkkosivuilta (nouto- ja palautuspisteet 2019).

  Kuvasta huomaa että kaivon alemmat saumat on tiivistämättä. Tiivistämällä kaivonrenkaiden saumat estetään puiden juurien kasvaminen ja pintavesien pääseminen kaivon sisälle. Kaivon välittömässä läheisyydessä kasvavat puut ja pensaat tulisi poistaa.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu