Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • JUOMAVESI ON EDELLEEN KEITETTÄVÄ RAUTJÄRVEN ASEMANSEUDUN VESIJOHTOVERKOSTON ALUEELLA

  Tilanteen kartoittamiseksi otetaan näytteitä maanantaina 8.7. Vedenottokaivoa on desinfioitu ja verkostoa on huuhdottu viikonlopun aikana. Torstai 4.7. illasta saakka vesi on johdettu yhdysvesijohdon kautta Ruokolahdelta.

  3.7.2019 otetuissa vesinäytteissä on Rautjärven Asemaseudun juomavedestä löydetty Escherichia coli -bakteereita. Tämän bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta. Vedessä voi olla tautia aiheuttavia bakteereita.

  Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5 – 10 minuuttia.

  Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

  Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

  Mikäli vesi tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse enää erikseen keittää. Vesijohtoverkostoon kytkettyjen vesi- ja juoma-automaattien vettä ei tule myöskään käyttää keittämättä.

  Kahvikeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu tarpeeksi. Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä ja jäähtyneellä vedellä.

  Vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä. Tällöin huolehdi siitä, että pestyt astiat ja leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

  Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran 10.7. Tiedote jaetaan radioon, ja se on luettavissa Rautjärven kunnan ja ympäristötoimen kotisivuilta osoitteessa www.imatranseudunymparistotoimi.fi ja www.rautjarvi.fi . Tiedote on nähtävillä myös kaupan ilmoitustaululla, os. Rautjärventie 100.

  Veden laatu täyttää vaatimukset Rautjärven Simpeleen ja Laikon verkoston alueella.

  Lisätietoja:

  Rautjärven kunta, Juho Jylhä, tekninen johtaja p. 0400 654 897

  Imatran seudun ympäristötoimi Armi Kainulainen, ympäristöinsinööri p. 020 617 4330

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu
 • uimarannat

  uimarannat