Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Jouluherkkuja turvallisesti

  Elintarvikkeiden käsittelyssä ja säilytyksessä on muistettava hyvä hygienia, katkeamaton kylmäketju sekä oikeat käsittely- ja säilytystavat. Ennen jouluruokia hankintaa, suosittelemme jääkaapin huolellista puhdistamista ja samalla poistamaan kaikki vanhentuneet elintarvikkeet. Joulun aikaan jääkaappi kannattaa säätää tavallista kylmemmäksi ja huolehtia, että ilma pääsee jääkaapissa kiertämään.

  Jouluruokien valmistuksessa ja säilytyksessä on hyvä huomioida muutamia perusasioita. Jos kuumaa ruokaa ei valmistuksen jälkeen heti syödä, on se jäähdytettävä nopeasti. Ruoan voi jäähdyttää esimerkiksi laittamalla ruoka-astian kylmään veteen. Älä sekoita vanhaa ja uutta ruokaa keskenään, esimerkiksi laatikoiden tähteitä tai lämpimässä pidettyä rosollia uuteen. Kuumenna kaikki lämpimänä tarjottavat ruoat kunnolla. Suojaa säilytyksessä olevat ruoat huolellisesti. Ota huoneenlämpöön vain kerralla tarvittava määrä ruokaa.

  Joululahjaksi elintarvikkeita?

  Jouluna on mukava antaa ja saada ruokalahjoja. Jos lahjana on helposti pilaantuvia elintarvikkeita, kuten tyhjiöpakattuja kalatuotteita, juustoja tai pateita on huolehdittava katkeamattomasta kylmäketjusta. Lahjapaketin päälle on hyvä myös merkitä säilytysohje, mikäli lahja sisältää kylmäsäilytystä vaativia tuotteita.

  Lue näistä aiheista lisää: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/kasittely-ja-sailyttaminen/jouluvinkkeja/

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu