Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Imatran, Lappeenrannan ja Svetogorskin ulkoilmanlaatu v. 2015

  Etelä-Karjalan mittausverkon alueella on 12 ulkoilmanlaatua seuraavaa mittauspistettä. Mittauksissa seurataan hajurikkiyhdisteiden, rikkidioksidin, typenoksidien, pölyn ja sadeveden laskeuman pitoisuuksia.

  Ilmanlaatutilanteesta tiedotetaan asukkaille ilmanlaatuindeksin avulla, joka jakaa ilmanlaadun viiteen luokkaan. Ilmanlaatuindeksiarvot julkaistaan Uutisvuoksessa tiistaisin ja lauantaisin sekä Etelä-Saimaassa kerran viikossa tarpeen mukaan. Ilmanlaatuindeksin mukaan ilmanlaatu oli vuonna 2015 kaikilla mittauspaikoilla yli 80 % mittausajasta hyvää.

  Vuonna 2015 ilmanlaatua heikensi jokakeväinen katupölyjakso, sekä ajoittain kaukokulkeuma ja alueen teollisuuslaitosten häiriöpäästöt. Imatralla uuden Prisman rakennustyömaan liikenteen seurauksena mitattiin keväällä ja alkukesästä korkeita hiukkaspitoisuuksia varsinkin Mansikkalan alueella. Alueen teollisuuslaitoksissa oli myös muutamia prosessihäiriöitä, joiden seurauksena kärsittiin ajoittain hajuongelmista ja korkeista pitoisuuksista. Itämatkailun väheneminen näkyi osittain liikenneperäisten päästöjen pienenemisenä.

  Raportti vuoden 2015 tuloksista on luettavissa osoitteessa

  http://www.imatranseudunymparistotoimi.fi/palvelut/ilmanlaadun-valvonta/ilmanlaadun-raportit/

  Päivittäinen ilmanlaatutilanne on tarkistettavissa internetistä Ilmatieteenlaitoksen ylläpitämältä ilmanlaatusivustolta www.ilmanlaatu.fi

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu