Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Imatran ja Lappeenrannan ilmanlaatuseurannalle verkkopalvelu

  Imatran ja Lappeenrannan seutujen ympäristötoimet ovat avanneet uuden verkkopalvelun, jossa voi käydä tarkistamassa Imatran ja Lappeenrannan reaaliaikaisen ilmanlaadun. Palvelussa kerrotaan myös muita ajankohtaisia ilmanlaatuun liittyviä asioita.

  llmanlaatu vaihtelee. Päästöt ja sääolosuhteet vaikuttavat.
  Kuva: uusi verkkopalvelu.

  Imatran seudun ympäristötoimen ympäristönsuojelusuunnittelija Minna Ahlqvistin mukaan sivulla näkee, onko ilma hyvää, tyydyttävää, välttävää, huonoa tai peräti erittäin huonoa.
  – Indeksiluokituksen lisäksi palvelussa voi tarkastella paikallista ilmanlaatua kunkin mitatun epäpuhtauden osalta erikseen.

  Lappeenrannan seudun ympäristötoimen ympäristönsuojelupäällikkö Sara Piutunen kertoo, että palvelu pitää sisällään myös ajankohtaista-osion, jossa kommentoidaan ja selitetään ilmanlaatuun vaikuttavia akuutteja tapahtumia ja tilanteita.
  – Esille tuodaan tietoa esimerkiksi tehtaiden huoltoseisokeista ja katupölystä. Uskon, että ajankohtaisista tiedoista on hyötyä erityisesti astmaa ja sydän- ja hengityssairauksia sairastaville, mutta tietysti myös muille ilmanlaadusta kiinnostuneille ja sen muutoksia ihmetteleville henkilöille.

  Verkkopalvelun lisäksi Imatran ja Joutsenon paikallisen ilmanlaadun voi tarkistaa tiistaisin ja sunnuntaisin Uutisvuoksi-lehdestä.

  Tietyissä sääolosuhteissa ilman epäpuhtaudet jäävät lähelle maanpintaa ihmisten hengitettäväksi. Kuva: Imatran seudun ympäristötoimi

  Mittausverkko tarkkailee paikallista ilmanlaatua

  Suomen ilmanlaatua tarkkaillaan Ilmatieteenlaitoksen oman mittaustoiminnan lisäksi noin 30 erillisen paikallisen mittausverkon voimin. Imatran ja Lappeenrannan alueiden ilmanlaadun mittausverkkoa (ns. Etelä-Karjalan mittausverkko) ylläpitää Imatran seudun ympäristötoimi.

  Mittausverkko koostuu 12 jatkuvatoimisesta mittausasemasta, joista neljä on Imatralla, yksi Svetogorskissa ja seitsemän Lappeenrannassa.
  – Otamme lisäksi niin sanottuja laskeumanäytteitä, joilla seurataan sadeveden mukana laskeutuvia epäpuhtauksia. Mittausten kustannukset jaetaan paikallisten ilmapäästöjä aiheuttavien teollisuuslaitosten sekä Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien kesken, Minna Ahlqvist sanoo.

  Tarkkailutuloksista laaditaan vuosittain yhteenvetoraportti, johon voi tutustua Imatran seudun ympäristötoimen verkkosivustolla. Koko Suomen ilmanlaatutilanteen voi tarkistaa edelleen tuttuun tapaan Ilmatieteen laitoksen verkkosivulta.

  Lisätietoja:

  Imatran seudun ympäristötoimi
  Ympäristönsuojelusuunnittelija Minna Ahlqvist, p. 0206174319, minna.ahlqvist@imatra.fi
  Ympäristönsuojelusuunnittelija Riikka Litmanen, p. 0206174301, riikka.litmanen@imatra.fi

  Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
  Ympäristönsuojelupäällikkö Sara Piutunen, p. 0400817636, sara.piutunen@lappeenranta.fi

  Imatran ja Lappeenrannan ilmanlaadun seurantapalvelu: http://www.imatranseudunymparistotoimi.fi/palvelut/ilmanlaadun-valvonta/ilmanlaatu-etela-karjalassa/

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu