Jätevesi-projekti 2009-2010

Imatran seudun ympäristötoimen alueella käynnistettiin kesäkuussa 2009 Haja-asutusalueiden jätevesihuollon kehittäminen – hanke. Hanke nimettiin Jätevesi- projektiksi.

Hanke toteutetaan EU:n tukemana Leader-projektina, ns. yleishyödyllisenä kehittämis-hankkeena osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 80 914 €, josta Leader-tukea 64 % ja kuntarahaa 16 %, julkista rahoitusta Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kunnilta 10 % ja yksityistä rahoitusta 10 %.

Projektin tarkoituksena on antaa neuvontaa haja-asutusalueiden kiinteistöjen jätevesien käsittelyn parantamiseen sekä järjestää yleisötilaisuuksia haja-asutusalueiden maataloudelle, asukkaille ja mökkiläisille.

Lokakuun 2010 mennessä projekti on järjestänyt yhteensä 47 tori-, messu-, kylä- asennusnäytös-, tai kuntatilaisuutta sekä noin 70 kohdekohtaista nevontakäyntiä.

Alan yrittäjien, laitevalmistajien urakoitsijoiden ja viranomaisten yhteistyötä on parannettu palaverein ja Ympäristöosaaja- perehdyttämispäivillä.

Projekti päättyy vuoden 2010 lopulla.

Lisätietoja:
Merja Kaksonen p. 020 617 4302

Projekti on julkaissut Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely oppaan.

hankkeet2

Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely opas

  • Eläinlääkäripäivitystys

    Eläinlääkäripäivitystys
  • Ilmanlaatu

    Ilmanlaatu