Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Esittely: ympäristöinsinööriharjoittelijamme Kim Blomqvist

  Saimme syksyllä 2015 osaksi työyhteisöämme nohevan insinööriharjoittelijan, Kim Blomqvistin. Nyt Kimin harjoittelu on loppusuoralla, joten tässä Kimin itsensä kertomana kuka hän on, mitä hän ympäristötoimessa teki ja miltä työrupeama vaikutti:

  Olen Kim Blomqvist, 34-vuotias perheenisä Kiteeltä. Alun perin olen kotoisin Etelä-Suomesta ja olen muuttanut vaimoni kanssa Kiteelle vuonna 2007. Insinööriopintojen ja -harjoittelun ohella tällä hetkellä minut työllistää oma kiinteistöhoitoyritykseni, joka toimii pääasiallisesti Keski-Karjalan ja Pohjois-Karjalan alueella.

  Työharjoittelutehtäväni oli luoda pohja ja laatia tarvittavat selvitykset maa-ainesten ottamista koskevan lupahakemuksen ja samaa hanketta koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristölupahakemuksen yhteiskäsittelylle. Uuden maa-aineslain myötä maa-aineslupien käsittely siirtyy Imatran lisäksi alueen seudun kuntien Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden rakennusvalvonnasta ympäristöviranomaiselle Imatran seudun ympäristötoimeen.

  Tehtävänäni oli selvittää Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden maa-aineslupien tilanne, valvonta, taksat ym. muut selvitykset ja liitteet ja tehdä niistä kattava yhteenveto Imatran seudun ympäristötoimeen. Työ tapahtui aluksi haastattelemalla kunkin kunnan rakennustarkastajia tai muita henkilöitä, jotka tiesivät maa-ainesten lupaprosesseista. Haastattelun perusteella sain alustavan kuvan lupien tilanteesta sekä tarvittavista dokumenteista selvityksen muodostamiseen. Osallistuin myös muutamaan valvontatehtävään rakennustarkastajan kanssa.

  Imatran seudun ympäristötoimi työpaikkana

  Harjoitteluaika meni todella nopeasti ja pidin itsenäisestä työotteesta ja siitä että minuun luotettiin. Harjoitteluni oli erittäin itsenäistä ja se sopi minulle varsin hyvin. Ohjausta sain pyydettäessä, mutta pyrin itsenäisesti selvittämään ensisijaisesti tehtävän aina. Sain olla myös mukana koulutuksissa, jotka selvensivät paljon ympäristövalvonnan eri tehtäviä ja vastuita. Lisäksi olin osana työyhteisöä myös osallistumalla ympäristönsuojelun palavereihin. Imatran seudun ympäristötoimessa on ollut joustava työilmapiiri harjoittelun suhteen ja olenkin erittäin kiitollinen, että sain harjoittelun järjestymään siten, että pystyin samalla vuoroviikoin hoitamaan oman yritykseni töitä.

  Tulevaisuuden suunnitelmia

  Valmistun helmikuun lopulla ympäristöteknologian insinööriksi ja tarkoituksenani on alkaa etsiä aktiivisesti alan töitä ja saada hankittua mahdollisimman paljon työkokemusta. Tarkoituksena on myös hiljalleen mahdollisuuksien mukaan vetäytyä yrittäjyydestä ja etsiä jatkajaa yritystoiminnalle.

  IMG_4496 rajattu

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu