Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Esittely: Valvontaeläinlääkäri Kaarina Leiviskä

  Olen Kaarina Leiviskä ja työskentelen valvontaeläinlääkärinä Imatran seudun ympäristötoimessa.

  Työhöni kuuluu pääasiassa eläinsuojeluvalvonta, eläintautien valvonta ja alkutuotannon valvonta. Lisäksi tehtäviini kuuluu elintarvikkeisiin liittyvä ensisaapumispaikkavalvonta sekä kansainvälisten rahtilaivojen saniteettitarkastukset Vuoksen satamassa.

   

  Mitä tehtävät pitävät sisällään?

  Eläinsuojelutehtävät muotoutuvat lähinnä minulle tehtävien eläinsuojeluilmoitusten perusteella. Kaikki ilmoitukset täytyy käydä tarkastamassa. Eläintautien valvonta on usein nopeaa reagointia erilaisiin tautiepäilyihin tarkastusten ja näytteenottojen muodossa; usein aikaa kuluu asioiden selvittämisessä eri yhteistyötahojen kanssa.

  Alkutuotannon valvonta on elintarvikeketjun alkupään valvontaa, esimerkiksi säännölliset maitohygieniatarkastukset ja lihakarjan tarkastukset kuuluvat tähän. Ensisaapumispaikkavalvonta taas liittyy elintarvikkeita maahantuovan liikkeen tiettyjen tuontielintarvikkeiden asiakirjojen ja tuotteiden asianmukaisen merkitsemisen valvontaan.

  Rahtilaivojen tarkastukset ovat lähinnä elintarvikehygienia- ja terveydensuojelutarkastuksia, joista laiva saa virallisen saniteettitodistuksen voidakseen jatkaa matkaa maailmalle.

   

  Mitä sinulta kysytään useimmin?  

  Useimmiten taidetaan puhua kissojen oikeuksista kulkea vapaana. Myös koirien riittävästä liikunnantarpeesta ja koirien häiritsevästä haukkumisesta taajama-alueella keskustellaan usein. Nämä ovat ikuisuuskysymyksiä…

   

  Mikä työssä on haastavinta? Entä mukavinta?

  Haastavinta on oman arvomaailman ja mielenrauhan säilyttäminen erilaisissa haastavissa tilanteissa.

  Mukavinta taas on se kun joku asia onnistuu yli odotusten! Eläimen tai eläinten asiat saadaan kuntoon ja omistaja havahtuu pitämään parempaa huolta vastuullaan olevasta eläimestä tai eläimistä.

   

  Mieleen jäänyt sattumus?

  Ihan lähiaikoina tapahtuneesta jäi mieleen veikeä navettakissa. Navetassa näytteitä ottaessani kissa seurasi kiinnostuneena mukana parin tunnin ajan joka paikassa ja koetti parhaansa mukaan osallistua puuhiini ja herättää huomiota ja nauratti meitä kaikkia sinnikkyydellään. 🙂

   

  Haluatko kertoa vielä jotain muuta työhösi liittyen?

  Tässä työssä päivät ovat aika erilaisia ja vaihtelevia. Välillä on hiljaista ja rauhallista ja välillä sattuu ja tapahtuu; työtehtävät ovat usein ikään kuin projekteja, joilla on selkeä alku ja loppu. Hyvä niin 🙂

  SONY DSC

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu