Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Esittely: Marja Jääskeläinen ja hanketoiminta Imatran seudun ympäristötoimessa

  Kuka olet?

  Marja on etunimeni, sukunimi on Jääskeläinen ja olen kotoisin Mikkelistä. Kiinalaisen sanalaskun mukaan puutarhuri on ikuisesti onnellinen. Niinpä lukion jälkeen ajauduin puutarhurin oppiin. Puutarhurina toimin hieman vajaa viisitoista vuotta kunnes päätin vaihtaa alaa.

  Valmistuin ympäristöteknologian AMK-insinööriksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Samoihin aikoihin muutin yhdessä tyttäreni Hinnan kanssa Etelä-Karjalaan, miehen perässäpä tietysti :). Kun töitä ei oikein ollut tarjolla, niin ajauduin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon lukemaan ympäristötekniikkaa ja energiataloutta. Mutterinmuotoisen teekkarilakin painoin virallisesti päähäni 2010. Kertaakaan en ole katunut sitä, sillä opiskelu kannattaa aina!

   

  Mitä hanketyöhön kuuluu?

  Hanketyöhön kuuluu monenlaisia asioita. Hankkeiden rahoitukseen ja pyörittämiseen vaaditaan talousosaamista sekä tietämystä ja työtunteja hankkeen suunnittelu- ja rahoituksen hakuvaiheessa. Oma osuuteni hanketyössä on ollut yleensä toteuttaa hankesuunnitelman sisältöä käytännössä. Erilaiset yleisötilaisuudet luentoineen, selvitykset ja neuvonta kuuluvat olennaisena osana moniin hankkeisiin.

   

  Missä hankkeissa olet ollut mukana ja mitä teet nyt?

  Työhistoriaani on kuulunut hyvin monenlaisia projekteja ja hankkeita. Ensimmäinen hanke, johon pääsin, oli Ekis – ilmastonmuutos hanke; tuolle hankkeelle tein myös diplomityöni rakennetun ympäristön hulevesien hallinnasta. Seuraavaksi sain tutustua Vuoksen luontokohteisiin ja lohen kutupaikkoihin. Kyseisessä hankkeessa selvitettiin lohikalojen otollisimmat lisääntymisalueet Vuoksella.

  Yhdessä Simpelejärven puolesta -vesiensuojelu hankkeessa, sain jakaa omaa osaamistani hulevesien hallinnan osalta; tein hankkeelle Parikkalan hulevesiselvityksen. Samoin olin hanketyöntekijänä ”Jätevedet puhtaiksi – ravinteet talteen” – nimisessä vesiensuojelun kehittämishankkeessa.

  Hanketyötä olen tehnyt vuodesta 2009 lähtien. Projektien väliin ja osin samanaikaisestikin olen saanut tehdä myös viranomaistyötä: elintarvike- ja ympäristövalvontaa sekä jätehuoltoviranomaisen työtä. Viime vuonna laadin pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan pohjavesialueille. Olin myös mukana laatimassa Imatran kaupungille hulevesien yleissuunnitelmaa ja se poiki sitten nykyisen työn, eli tällä hetkellä teen hulevesialueiden selvitystyötä Imatran Vedelle.

   

  Mikä hanketyössä on haastavinta? Entä mukavinta?

  Hanke- tai yleensäkin projektityössä haastavinta on työn määräaikaisuus; työn jatkuminen ei ole itsestäänselvyys.

  Mukavinta hanketyössä on se, että tutustuu hyvin moninaisiin asioihin; tulee ikään kuin asiantuntijaksi usealla eri ”saralla”. Hanketyö luo mahdollisuuden tutustua ja verkostoitua monen alan ihmisten kanssa. Oma ammattitaito ja asiantuntemus lisääntyvät!

   

  Haluatko kertoa jotain muuta työhösi liittyen?

  Olen saanut työskennellä hyvin innovatiivisissa, mielenkiintoisessa ja kannustavassa työyhteisöissä. Kiitos kaikille Hyville tyypeille!

   

   

  Kuivakäymälän luovutustilaisuus Ruokolahden Eräjärven kylätalolle. Kuva Uutisvuoksi 7.5.2013.

   

  Kuvaaja: Kosken Kuvaamo

  Kuvaaja: Kosken Kuvaamo

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu