Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Elintarviketurvallisuuden projektit v. 2018-2019

  Parin viime vuoden aikana alueellamme on yhteistyössä Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kanssa toteutettu kaksi isompaa elintarviketurvallisuuteen liittyvää projektia. Toinen oli allergisoiviin raaka-aineisiin liittyvä ja toinen lisäaineisiin liittyvä tutkimus.

  Allergeeniprojektin aikana vuosina 2018 ja 2019 tarkastettiin 9 myymälää, 34 tarjoilupaikkaa, 20 eineskeittiötä ja 7 muuta elintarvikehuoneistoa. Näistä huoneistoista 13 oli Imatralta ja 57 Lappeenrannasta. Tarkastuksia tekivät yhteensä 7 eri tarkastajaa. Tarkastuksissa oli tarkoituksena selvittää, ovatko allergisoivat raaka-aineet selkeästi tunnistettavissa ja että ne pidetään erillään tavanomaisista tuotteista. Lisäksi selvitettiin puhtaanapitoa ja ristikontaminaation estämisistä siten, että tuotteet eivät kontaminoidu allergeeneillä. Tämän projektin pohjalta voidaan todeta, että allergeenien hallinta elintarvikehuoneistoissa on hyvin järjestetty.

  Lisäaineiden käytön valvontaprojekti keskittyi lisäaineisiin ja tarkoituksena oli valvoa lisäaineiden käyttöä keskitetysti alueen elintarvikkeiden valmistuslaitoksissa. Projektissa tarkastettiin yhteensä viisi valvontakohdetta: kolme Lappeenrannan seudun ympäristötoimen ja kaksi Imatran seudun ympäristötoimen valvonta-alueella. Kolmella viidestä elintarvikealan yrityksestä oli parannettavaa lisäaineiden käytön omavalvonnassa. Pääsääntöisesti lisäaineita kuitenkin käytettiin lisäaineasetuksen ehtojen mukaisesti.

  Tarkemmin tutkimuksista oheisista linkeistä:

  Projektiyhteenveto allergoita ja intoleransseja aiheuttavat aineet

  Yhteenveto lisäaineprojekti 2018-19 Imatra Lappeenranta

   

   

   

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu