Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • Eläinlääkintähuolto

  Imatran seudun ympäristötoimessa työskentelee 5 praktikkoeläinlääkäriä. Viides virka saatiin täytettyä alkusyksystä 2017, kun sijaisuuksia alueellamme tehnyt ELL Susanna Routila valittiin vakinaiseen virkaan. Eläinlääkärivastaanottoja alueellamme on kaksi, joista toinen on Ruokolahdella ja toinen Parikkalassa. Kaikki eläinlääkärimme hoitavat eläimiä laidasta laitaan, pienistä jyrsijöistä lehmiin ja hevosiin.

  Etenkin Parikkalassa eläinlääkärien suuntautuminen tiettyjen eläinlajien hoitoon on kuitenkin mahdollista yhteisvastaanoton ansiosta. Jokainen eläinlääkäri päivystää vuorollaan yleensä joka viidennen arki-illan ja yön sekä joka viidennen viikonlopun. Päivystävän eläinlääkärin tavoittaa maksullisesta päivystysnumerosta, josta puhelu yhdistyy kulloinkin päivystävän eläinlääkärin puhelimeen.

  Eläinlääkärit hoitivat vastaanotoillamme viime vuonna arkiaikaan yli 4000 asiakaskäyntiä ja päivystysaikana n. 350. Tiloilla käyntejä oli virka-aikaan hieman yli 1000 ja päivystysaikana n. 170.

  Parikkalan yhteisvastaanotolla siirryttiin vuoden 2017 aikana käyttämään yhteistä Kliniq-potilastieto-ohjelmaa. Tämä helpottaa tiedonsiirtoa eläinlääkäreiden välillä yhteisiä potilaita hoidettaessa.

  Jatkuva kouluttautuminen on eläinlääkäreille tärkeää, jotta pysytään perillä muuttuvista hoitokäytännöistä, aika ajoin päivittyvästä lainsäädännöstä sekä muista uusista suuntauksista eläinlääketieteen saralla. Praktikkoeläinlääkärit ovat osallistuneet koulutuksiin vuonna 2017 siten, että koulutuspäiviä on kertynyt keskimäärin 7,2 eläinlääkäriä kohden. Jokainen virkaeläinlääkäri osallistuu vuosittaisiin AVI:n koulutuspäiviin, joissa paneudutaan mm. eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonnan ajankohtaisiin aiheisiin. Kaksi praktikkoeläinlääkäriämme toimivat valmiuseläinlääkäreinä, jotka vastaavat valvontaeläinlääkärin kanssa alueen eläintautitorjunnasta ja osallistuvat vuotuisiin valmiuseläinlääkäripäiviin.

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu