Imatra - Rautjrvi - Ruokolahti - Parikkala
 • Facebook

  Facebook
 • AKRYYLIAMIDI-KOULUTUSKIERROS

  Asetus toimenpiteistä elintarvikkeiden akryyliamidipitoisuuden vähentämiseksi (2017/2158) on annettu 20.11.2017 ja asetusta sovelletaan 11.4.2018 lähtien. Koulutus on tarkoitettu niille elintarvikeyrityksille, jotka valmistavat ja saattavat markkinoille elintarvikkeita, joihin voi muodostua akryyliamidia. Näitä elintarvikkeita ovat esimerkiksi leivät, pullat, sämpylät, piirakat, kahvi, ranskanperunat, perunalastut, lastenruoat jne. Vaatimukset koskevat siten hyvin laajaa joukkoa elintarvikealan toimijoita, kuten elintarvikkeiden teollista valmistusta esimerkiksi leipomoissa, kahvipaahtimoissa tai lastenruokia valmistavissa elintarvikehuoneistoissa, mutta myös ravintoloita ja tarjoilupaikkoja, grillejä, paistopisteitä, kahviloita sekä suurtalouskeittiöitä. Koulutus on tarkoitettu myös näitä yrityksiä valvoville paikallisille elintarvikevalvontaviranomaisille.

  Paikka: Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Pohjolankatu 14, 53100 Lappeenranta. Kokoustila Norppa (alakerta)

   Aika: Maanantai 12.3. klo 9-15

  Koulutus tapahtuu etäyhteyden välityksellä. Tilaisuus on maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka- ja ruokailukustannuksista

  Ilmoittautuminen: 8.3.2018 mennessä johanna.laitinen@lappeenranta.fi . Mukaan mahtuu n. 25 henkilöä. Ilmoitathan samalla myös mahdollisen erityisruokavalion kahvitarjoilua varten.

  Koulutuksessa käsitellään Euroopan komission nk. akryyliamidiasetusta ja sen soveltamista käytännössä. Koulutus toteutetaan saman sisältöisenä kuudella paikkakunnalla. Ohjelma on suunniteltu niin, että vain paikallisesti toimivien yritysten on halutessaan mahdollista osallistua vain aamupäivän ohjelmaan. Iltapäivän aikana käsitellään tarkemmin nk. ketjuyrityksiin ja laajalevikkiseen elintarvikkeiden valmistukseen liittyviä yksityiskohtia. Koulutuksen alustuksista vastaavat Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM), Elintarviketeollisuusliitto ry (ETL) sekä Päivittäistavarakauppa ry (PTY).

  Koulutusmateriaali pyritään lisäämään Eviran internet-sivuille ennen koulutuskierroksen alkua tutustumista varten. Euroopan komission nk. akryyliamidiasetus: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017R2158&qid=1516720241175&from=EN.

  Osallistujat voivat esittää etukäteen kysymyksiä akryyliamidiasetuksesta ja sen soveltamisesta, joihin toivovat saavan vastauksen koulutustilaisuudessa. Etukäteiskysymykset pyritään huomioimaan koulutuksen sisällössä. Tilaisuuksien lopullinen ohjelma julkaistaan muutamaa viikkoa ennen koulutuskierroksen alkua.

  Etukäteiskysymykset (linkki webropol -kyselyyn). Lisätietoja tilaisuudesta antaa ylitarkastaja Marika Jestoi (marika.jestoi@evira.fi)

  Tervetuloa koulutukseen!

 • Eläinlääkäripäivitystys

  Eläinlääkäripäivitystys
 • Ilmanlaatu

  Ilmanlaatu